Malo je tvrtki koje se poput Durlena mogu pohvaliti tradicijom od gotovo 40 godina uspješnog poslovanja na tržištu ispušnih sustava. Durlen je začet na entuzijazmu i znanju svojeg osnivača ing. Durlen Ivice koji je u stvaranju i razvoju Durlena uskladio tradiciju kvalitete starih majstorskih škola sa naprednom tehnologijom ugradivši vlastitu inovativnost.

Durlen je  je u svom postojanju prošao faze od začetaka u maloj radionici do današnjeg respektabilnog proizvođača ispušnih sustava za sve programe osobnih vozila. Za razliku od mnogih proizvođača na području ispušnih sustava koji su ugasili svoju proizvodnju i okrenuli se isključivo preprodaji, Durlen je i u današnjim turbulentnim ekonomskim vremenima ostao dosljedan svojoj primarnoj djelatnosti – proizvodnji ispušnih sustava.

Osim u vlastitoj proizvodnji ispušnih sustava, naša posebnost leži u osobnom pristupu našim klijentima.
Glavni kredo poslovanja Durlena sadržan je u riječi kvaliteta. Kvaliteta u Durlenu obuhvaća i proizvod i uslugu. Klijenti za nas nisu slučajni prolaznici, ne dijelimo ih po vrijednosti njihovih vozila.
Svaki klijent je jednako važan i svakom pristupamo na osobnoj razini. Cilj nam je da Vam stručnim savjetom i pruženom uslugom omogućimo optimalno korištenje Vašeg vozila. U tu svrhu osim ugradnje i servisiranja ispušnih sustava stojimo Vam na raspolaganju i po pitanju pripreme osobnih vozila za tehnički pregled, kao i kod redovitih servisa.

Osim standardnih i sportskih ispušnih sustava, stručnjaci Durlena rado će Vam izaći u susret u izradi ispušnih sustava po narudžbi. Imamo veliko iskustvo u izradi ispušnih sustava za oldtimer vozila što je svakako poseban izazov. Sa ponosom možemo istaknuti izvrsnu suradnju sa oldtimer klubovima u očuvanju tehničke kulture u Hrvatskoj.
U tenutku kada je tržište preplavljeno kvantitetom, a ne kvalitetom, mi Vam nudimo postojana rješenja i proizvode koji nose homologacijsku oznaku HR59, proizvedene hrvatskom pameću i rukama.